OVER IRIS

Over Iris

Iris werd geboren in Zeist.

Op haar 17e kreeg ze een gitaar. Ze bedacht dat ze er maar even op moest gaan oefenen, want stel je voor dat iemand zou vragen of ze iets wilde spelen.

Een jaar later begon ze een band samen met een aantal vrienden. In die band zong ze, alleen ging dat mis en tot 2 keer toe kreeg ze stemband poliepen en werd gedwongen te stoppen met zingen.

De band was te leuk om te stoppen met muziek maken, dus zocht ze naar iets anders om te doen. Er was nog niemand die bas speelde, dus er werd een basgitaar gezocht.

Krap 2 weken na de aanschaf was het eerste optreden van de band en Iris stond daar met plectrum me te spelen. (met plectrum vanwege de blaren op haar vingertoppen van het oefenen.)

De basgitaar bleek een schot in de roos. Wat zeggen ze ook alweer? Jij kiest niet je instrument, maar het instrument kiest jou.

In het geval van Iris is dit zeker waar gebleken. Ook al wist ze niet precies waar ze aan begon, vanaf het moment dat ze de basgitaar in haar handen had heeft ze het nooit meer losgelaten.

Na die eerste band volgde een tweede, en in die band bleek dat basgitaar spelen leuker is dan ‘wat dan ook’. Een basleraar werd gezocht en gevonden. En na een jaar of 4 deed ze auditie voor het conservatorium in Utrecht.